İkinci El Eşya Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

22.07.2022
İkinci El Eşya Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el eşya alımı genlikle maddi gücü yeterli olmayan kişi ya da kişiler tarafından tercih edilmektedir. Elektronik eşyalardan mobilyaya kadar oldukça çeşitlilik gösteren ikinci ek eşya alımları çok dikkat edildiğinde oldukça ekonomik olabilmektedir. Bu nedenle de ikinci el eşya alınırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda detaylı bilgi almak ve alınacak ikinci el eşyanın ne kadar sağlam ne kadar kullanılabilir olduğuna dikkat etmek gerekmektedir. İkinci el eşya alınırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda yetkili olan kişilerden destek almak da alınacak ürünün uzun ömürlü olup olmadığı konusunda büyük etki sağlayabilmektedir.

İkinci el eşya alınırken dikkat edilmesi gerekenler ise şöyledir:

  • İkinci el eşya alımı sırasında alınacak olan eşyanın garanti süresi devam ediyor olması durumunda gerekli olan garanti belgelerinin karşı taraftan mutlaka alınması gerekmektedir. Bu konuda ısrarcı olup araştırma yapmak büyük fayda sağlayabilmektedir.
  • İkinci el eşya alımı sırasında alınması düşünülen ürünün her özelliğinin incelenmesi ve mümkünse mutlaka test edilmesi ekinci el eşya alımını şansa bırakılmış olunmayacaktır.
  • Günümüzde oldukça yaygın olan web üzerinden ikinci el eşya alımı yapılacaksa beğenilen ikinci el eşya satıcısı olan kişinin size ne kadar güven verdiğine dikkat edilmeli ve mutlaka iletişim bilgilerinin alınmasına dikkat edilmelidir.
  • Alınacak olan ikinci el eşya alımı elektronik ise ve güvenilebilir bir mağazadan alınıyorsa mağazadan alınacak olan makbuz veya fişlerin muhafaza edilmesine dikkat edilmelidir.
  • İkinci el eşya alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında alınacak ürün orijinal olarak alınıyor ise malın Çin malı olmadığına dikkat edilmelidir.
  • İkinci el eşya alınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında özellikle telefon alımı sırasında alınan telefonun şarjı aynı modeldeki sıfır olan telefonun şarj durumuna göre karşılaştırılmalıdır. Sıfır olan telefon şarjı iki gün dayanırken ikinci el eşya olarak aldığınız telefonun şarjı bir gün dayanıyorsa bu durumun satış yapılan yerle mutlaka görüşülmesi gerekmektedir.
  • İkinci el eşya alınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında alınacak olan her eşyanın farklı yerlerdeki fiyat araştırması mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca ucuz diye aynı ürünün daha az kullanılışlısını tercih etmek daha büyük masraflara yol açabilmektedir.


Tümü