Otomobil için İkinci El

04.09.2020
Otomobil için İkinci El

Otomobil için ikinci el alım satım sektörü özellikle son birkaç yıldır büyük talep görmektedir. Hem almak hem de satmak isteyenlerin çoğunlukta olması da bu sektördeki hareketliliği canlandırmıştır. Hareketliliğin artmasındaki en büyük sebeplerden biri de sıfır araçların çok pahalı olmasıdır.

Otomobil için ikinci el almak isteyenlerin sayısı fazla olduğu almakta çekinenlerin sayısı da bir o kadar fazladır. Ancak bu konuda tereddüt etmek yerine çok iyi araştırma yapmak uzmanlara danışarak araçları iyice inceleyerek almak oldukça önemlidir. Otomobil alırken dikkatli olunması gereken noktalar nelerdir? Bunun için bir uzman görüşü önemli midir? İşte tüm bunlar için dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir:

  • Otomobil için ikinci el alırken uzman görüşü büyük önem taşımaktadır. Ancak bu uzman görüşü için güven en temel esastır. Bu nedenle danışılacak kişinin güvenilir olmasına dikkat edilmelidir.
  • Otomobil için ikinci el alırken araç ruhsatı ve otomobilin şase numarasının birebir aynı olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde çalıntı bir araç olması durumunda yaşanılacak maddi manevi mağduriyetin önüne geçilemez.
  • Otomobil için ikinci el alırken bir başka önemle durulması gereken nokta yine uzman bir kişi ile yapacağınız deneme sürüşüdür.
  • İkinci el otomobil alırken başka bir önemle dikkat edilmesi gereken nokta da aracın sicilidir. Sicili ile ilgili detaylı en ufak bir detay bile atlanmalıdır. Çünkü bir aracın geçmişi kötü ise sizin başınıza bela olabilir.
  • Otomobil için ikinci el alırken gece incelemesi yapılamalıdır. Çünkü gece yapacağınız incelemede gözden kaçırılacak pek çok şey bulunabilir. Gündüz dikkatle incelenmesi gerektiği gibi bol güneşli açık bir havada inceleme yapılmasına dikkat edilmelidir.
  • Otomobil için ikinci el alırken aceleci davranılmamasına dikkat edilmelidir. Özellikle aracın bulunduğu yerde ilk çalıştırma anını görmeye özen gösterilmelidir.
  • Araçların dışından bakacağınız incelemede üzerinde çizik çürük pas vb türlerin olup olmadığını bir gözle değil birkaç gözle incelemeye özen gösterilmelidir. Çünkü birinin gözünden kaçan şey bir başkası görecektir. Bu nedenle de incelemeye dikkatli davranacak kişilerle gidilmelidir.
Tümü