İkinci El Beyaz Eşya Alım Satım

24.06.2022
İkinci El Beyaz Eşya Alım Satım

İkinci el alım satımda öncelikle eşyaların ucuzluğuna bakılmaktadır. Bir eşyanın ikinci el satın alınmasının ilk sebebi sıfırından daha ucuz olmasıdır. Bu yüzden eşya ne kadar ucuzsa satılma ihtimali de o kadar yüksek olacaktır. Ucuzluğun yanı sıra eşyanın kaliteli de olması gerekmektedir. Çalışmayan ve çok ucuz olan bir eşyanın herhangi bir değeri olmayacaktır. İkinci el eşya alım satımında fiyat ve kalite dengesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bir beyaz eşya satılırken öncelikle hala çalışır durumda olup olmadığına bakılmalıdır. Hala tam olarak çalışır durumdaki, yani hurda niyetine satılmayacak olan bir beyaz eşyanın alıcısı da fazla olacaktır. Alıcıyı arttırabilecek en büyük özelliklerden biri de beyaz eşyaların garantisinin hala devam ediyor olmasıdır. Eşyanın garantisi devam ediyorsa hem alıcısı çok olacak hem de satıcı için fiyat biraz daha arttırılabilir nitelikte olacaktır.

Satıcılar, ikinci el eşyalarına fiyat koyarken çok dikkatli olmalıdır. Para kazanmak amacıyla ederinden fazla bir ücret belirlenmesi eşyanın elde kalmasına sebebiyet verebilmektedir. Alıcılar ederinden fazla bir ücret vermek isteyecek olsalar zaten tercihlerini sıfırından yana yapacaklardır. Bu yüzden alıcıyı çağıran ve de satıcıyı mağdur etmeyen bir fiyat belirlenmesi iki taraf açısından da en uygun seçenek olacaktır.

Satıcılar beyaz eşyalarını satarken eşyadaki kusurları gizlemeye çalışmamalıdır. Bu sahteciliğe girecektir. Ne kusur varsa açıkça belirtilmelidir. Bunun yapılmaması hem eşyanın geri getirilmesine hem de kötü bir itibara sebep olacak, sonraki satışlar kötü etkilenecektir.

Özellikle yeni evliler beyaz eşya alımı konusunda çok titiz olabilmektedir. Bir kere alınacak bir eşyayı en iyi şekilde almak istemektedirler. Bu kısımda bilinmesi gereken ikinci el eşyaların da en iyi şekillerde olabildiğidir. Özellikle düğün öncesi masrafları da göz önünde bulunduracak olurlarsa oldukça masraf olan beyaz eşyaları ikinci el olarak almak onlar için güzel bir tasarruf sebebi olacaktır. Çünkü kimi zaman yeni alınmış ama sonradan sıkılınmış, evle uyum sağlamamış ve satılmak istenen eşyalara rastlanabilmektedir. Bunun araştırması iyi şekilde yapıldığında sıfır gibi ürünleri ikinci el fiyatına alarak büyük tasarruflar etmek mümkün olacaktır.



Tümü